De 
Mircea Stan

În pandemia în care încă navigăm unii au pierdut, alții au câștigat, c-așa-i în business, iar shoppingul online este, de departe, categoria în care jucătorii pot ieși cu bine la liman. Singurele detalii care ar putea încurca comercianții din digital sunt o fie criză majoră în producție, fie una în transport.

Ce facem de Black Friday în acest context? Și cum arată peisajul e-commerce românesc după aproape 2 ani de pandemie?

Au răspuns la aceste întrebările adresate de Marian Hurducaș și Dragoș Stanca:

  • Florinel Chiș cunoaște foarte bine Magento, a lucrat de-a lungul carierei cu companii din Fortune 500 și startups din UK, Olanda, Suedia și late părți ale lumii, dar în spceial în segmentul e-coomerce. De peste 5 ani este director executive al ARMO.
  • Mircea Stan este din 2016 Fondator și CEO Postis, a ajuns aici după o carieră serioasă în multinaționale telecom de unde a plecat după 17 ani. Este absolvent de London Business School.

Câteva date interesante despre consumul de internet și e-commerce în România

  • 87% din populația România va avea acces la Internet până la finalul anului. Cifra din 2019 a crescut cu 5.55% în primul an de pandemie, 2020, la finalul căruia aveau acces la internet 85%. Pentru 2021 creșterea estimată este de 2,5%
  • E-commerce reprezintă aproximativ 2% din Produsul Intern Brut al României, conform datelor avansate de Florinel Chiș, director executiv ARMO.
  • E-commerce reprezintă aproximativ 12% în segmentul retail. În UK e la 23%. Media țărilor din vestul Europei e de 20%.
  • 45% dintre românii cu acces la internet în 2020 au făcut achiziții online, cifra ar ajunge până la 54% până la finalul acestui an. Prin comparație, 81% dintre olandezii cu acces la internet fac achiziții online, iar în țările nordice avem undeva la 91%!
  • Creșteri spectaculoase la nivel european în pandemie: 5% Fashion Sport Import Market, 7.2% Sportswear.
  • De Black Friday 2020, cel mai mare retailer din România, eMag, a avut o creștere cu 17% față de 2019. A avut 12,4 milioane de vizite pe site într-o singură zi la ediția Black Friday 2020, cu 1,6 milioane peste nivelul de anul trecut.

Cum ne așteptăm să se închidă anul 2021 pentru comercianții din digital și ce așteptări există pentru Black Friday 2021? Toate răspunsurile în această ediție video podcast de Upgrade 100.

Dacă ți-a plăcut această ediție din Business Re.Invented, te invităm să ne lași detaliile de contact, în formularul de mai jos.

Astfel vei fi anunțat imediat ce vom lansa episoade noi.