De 
Florin Bulgarov

Pe 16 noiembrie, Vestbee a anunțat cine au fost Finalists și Masters în cadrul competiției AWS AI Challenge din acest an. Competiția a ajuns la a doua ediție și a crescut semnificativ în importanță. În timp ce anul trecut a acoperit doar CEE, în 2021 a fost deschisă ecosistemului de startup-uri din întreaga regiune EMEA.

Procesul de selecție a presupus o muncă extraordinară, care a durat 2 luni în total. Concurenții au trebuit să prezinte studii de caz pentru utilizarea Inteligenței Artificiale în rezolvarea unei probleme reale, care să fie implementată într-o soluție de afaceri reală. Toate proiectele au fost evaluate de analiștii de afaceri și tehnologie în funcție de inovația lor, suportul oferit pentru business, capacitatea de a fi monetizate, complexitate, capacitatea de a scala ca un World Changer, precum și nivelul de integrare a serviciilor AWS pentru analiza datelor.

În total, aproximativ 600 de startup-uri de inteligență artificială din întreaga EMEA și-au depus proiectele și aproape 150 de aplicații au fost calificate pentru o evaluare aprofundată.

Cele mai bune 30 de proiecte care au folosit AI pentru a rezolva o problemă reală de afaceri au fost selectate ca finaliste, iar cele 10 startup-uri cu cele mai mari scoruri au fost selectate ca Challenge Masters.

Competiția a fost susținută de 40 de fonduri de investiții din EMEA și 28 de parteneri din comunitatea de startup-uri din EMEA, și a fost sponsorizată de AWS.

Suntem mândri să spunem că, după 2 luni de analiză, Platforma Postis a fost selectată drept unul dintre Challenge Masters din acest an și câștigătoarea premiului de 100.000 USD de la Amazon Web Services.

“Din 2017, Postis a înlocuit modul tradițional de abordare a proceselor de logistică, retail și e-commerce și a dezvoltat noi standarde de industrie prin puterea științei datelor și a modelelor de machine-learning.
Ne dezvoltăm prin inovare continuă, folosind ML în miezul funcționalităților și în activitatea noastră de bază, pentru a reduce costurile din livrările last-mile și pentru a îmbunătăți experiența clienților.
Câștigarea acestui premiu îmi oferă o mare satisfacție că soluțiile noastre de inteligență artificială nu sunt doar dovedite și întărite prin utilizarea în piața reală, ci și recunoscute de către analiști internaționali de top în afaceri și tehnologie."


Florin Bulgarov, Chief Data Scientist Postis

Cu premiul de 100.000 USD, ne vom accelera dezvoltarea în #AI, #automatizare și #protecția datelor folosind infrastructura AWS. Și acesta este doar începutul.