De 
Radu Țoncu

Colaborarea dintre INTERSPORT România și Postis a început în noiembrie 2020, într-un context în care atitudinea consumatorilor față de sport și a unui stil de viață sănătos se schimbase ca urmare a pandemiei COVID-19.

În pandemie, sportul a fost o modalitate de a compensa lipsa activităților sociale. Acasă sau în parc, singuri sau împreună cu câțiva prieteni, sportul a adus echilibru în viața multor români care și-au văzut rutina zilnică dată peste cap de concepte nou apărute precum lock-down, social distancing sau remote working.

Canalele de vânzare digitale au făcut posibilă întâlnirea dintre branduri și clienții lor, chiar și atunci când magazinele fizice erau închise. Livrate acasă, produsele au ajuns la cumpărători tot mai ușor, tot mai repede, pe măsură ce opțiunile de livrare și numărul retailerilor prezenți în online a crescut.

Aceste două tendințe au creat contextul perfect pentru parteneriatul INTERSPORT - Postis. Efectul imediat a fost crearea unei experiențe de cumpărare online mai bună pentru iubitorii de sport din România, de la prima căutare a produsului dorit până la utilizarea acestuia în primul antrenament. Sau Click-to-Door, așa cum îi spunem noi, la Postis.

Livrările au devenit mai rapide, mai eficiente, mai personale, mai predictibile. Modalitățile prin care Postis a ajutat INTERSPORT să își atingă rapid obiectivele de business au fost descrise pe larg într-un articol mai vechi, de anul trecut.

Iar cum rezultatele bune, dragostea pentru sport și cumpărăturile online sunt obiceiuri care, odată deprinse, rămân, parteneriatul INTERSPORT - Postis trece la nivelul următor.

Extindem parteneriatul la nivel internațional

Începând cu martie 2022, INTERSPORT și Postis au extins colaborarea la nivel de grup, Europa de Sud-Est fiind prima regiune internațională în care au fost extinse procesele dezvoltate și testate în România. Livrările locale și cross-border din Bulgaria, Grecia sau Cipru beneficiază de aceleași tehnologii avansate pentru optimizarea livrărilor, INTERSPORT oferind o experiență unitară de client, oriunde s-ar afla cumpărătorii săi sau de oriunde ar sosi produsul comandat.

Alături de INTERSPORT, Postis contribuie la transformarea proceselor de logistică și livrare și la creșterea calității interacțiunilor cu cumpărătorii din Europa de Sud-Est.

  • optimizarea costurilor de transport local și internațional
  • reducerea timpului de livrare
  • diversificarea opțiunilor de livrare și a serviciilor puse la dispoziția cumpărătorilor
  • îmbunătățirea comunicării și a relației cu aceștia
  • scurtarea lanțurilor de aprovizionare și livrare
  • extinderea teritoriilor acoperite printr-o abordare omni-channel
  • creșterea predictibilității proceselor
  • alocarea optimă a resurselor și stocurilor
  • transparența totală privitoare la condițiile de livrare

Sunt doar câteva dintre efectele rapide facilitate de Platforma Postis: sisteme integrate, procese automatizate, decizii bazate pe date, optimizări asigurate de inteligență artificială.

#WeGrowTogether peste tot în Europa