De 
Radu Țoncu

Ieri a fost lansată noua rețea de lockere FANbox, implementată de liderul pieței de curierat din România, FAN Courier. În acest fel, opțiunile de livrare oferite sunt extinse, venind în întâmpinarea unui cumpărător online tot mai activ și mai greu de găsit acasă.

Comerțul online cu livrare acasă a luat avânt în perioada pandemiei, în primul rând datorită restricțiilor de mobilitate impuse, apoi datorită simplității și comodității achizițiilor efectuate din confortul casei. În același timp, a crescut și numărul de livrări în locker, datorită politicilor de livrare fără contact posibile prin intermediul tehnologiilor self-service.

În perioada post-pandemică, însă, asistăm la o accelerare a livrărilor în locker și ca urmare a faptului că angajații s-au întors la munca de la birou și au nevoie de o mai mare flexibilitate și control în privința momentului livrării.

Din perspectiva retailerilor, livrarea în locker îi ajută să personalizeze experiența de cumpărare Click-to-Door pe care o oferă clienților lor, asigură o eficiență crescută și un control riguros. Odată cu lansarea rețelei FANbox, aceste beneficii sunt disponibile și pentru retailerii care utilizează serviciile FAN:

  • Mai multă flexibilitate și comoditate: lockerele sunt disponibile non-stop, iar cumpărătorii nu mai depind de programul și traseele curierilor; termenul de ridicare a expediției este de maximum 3 zile;
  • Amplasare accesibilă, de proximitate: FANbox are deja o arie de acoperire extinsă în marile aglomerări urbane, iar până în vara anului 2023 rețeaua va ajunge la 1000 de unități peste tot în țară;
  • Securitate ridicată, prin amplasarea în zone cu trafic monitorizat, supraveghere video și alarmă anti-efracție;
  • Costuri de transport mai reduse față de serviciile de livrare la ușa cumpărătorului;
  • Reducerea ratei de retur și a refuzului de primire;
  • Mai mult control: destinatarul decide locația și ora la care ridică expediția și, cu fiecare etapă de livrare, primește notificări prin e-mail și SMS;
  • Ușurință în utilizare: operațiuni simple de ridicare sau predare de comenzi, plata cu cardul;
  • Contribuie la reducerea amprentei de CO2, livrările în locker fiind prietenoase cu mediul.

Rețeaua FANbox este deja integrată în Platforma Postis și este accesibilă shopperilor prin Postis Delivery Widget

Retailerii care deja utilizează serviciile FAN Courier nu trebuie decât să activeze opțiunea de livrare în locker, iar Delivery Widget-ul Postis, integrat în shopping cart-ul magazinului, va afișa lockerele din proximitatea adresei de interes, pe hartă sau în listă.

Prin Postis, livrările în FANbox sunt gratuite

Ei bine, nu chiar toate, ci primele 100 de expediții efectuate de retailerii care își optimizează și automatizează livrările last-mile cu ajutorul Platformei Postis. Cele 100 de livrări gratuite trebuie efectuate până la 31 decembrie 2022 și sunt o ocazie bună pentru a testa gratuit toate noile beneficiile oferite.

Cum poți folosi rețeaua FANbox?

Poți implementa noua opțiune de livrare pentru expedierea, preluarea sau returul comenzilor.

Lockerele FANbox pot fi folosite și pentru redirecționarea, cu acordul cumpărătorului, a expedițiilor care nu au putut fi livrate din prima la adresa destinatarului.

Procesele sunt simple, integrate cu cele cu care atât tu, cât și cumpărătorii tăi, sunteți deja familiarizați. Clientul accesează rapid comanda primită cu ajutorul codului PIN sau QR comunicat în mesajele SMS sau e-mail trimise pentru actualizarea stării în livrare.

Iar în cazul plății expedițiilor ramburs, acestea pot fi plătite în mod sigur și simplu cu cardul, direct la terminal.

Află mai multe despre cum pot funcționa lockerele FANbox pentru magazinul tău online, de pe site-ul FAN.

Iar dacă vrei să activezi rapid această nouă opțiune de livrare și să începi să o testezi în mod gratuit cu primele 100 de livrări, dă-ne un semn și te ajutăm.