De 
Valerica Motoc

Comercianții online au un nou subiect de dezbatere, dar și un plan de atac pentru anul 2022. Este vorba de cel mai nou studiu lansat pe piață: Click-to-door, un concept revoluționar pe baza căruia s-a realizat un raport amănunțit dedicat pieței de e-commerce.

Lansarea raportului Click-to-door adresează o nevoie semnificativă în e-commerce, și anume analizarea întregului proces de cumpărare, începând de la prima interacțiune online cu comunicarea promoțională a retailerilor, continuând cu accesarea site-ului, vizualizarea informațiilor despre produse, selecția în shopping cart a opțiunilor de achiziție și livrare, până la livrarea coletului la ușa clientului și interacțiunile de după. Raportul Click-to-door vine în ajutorul business-urilor de e-commerce de orice mărime și din orice verticală, oferind date cheie pentru optimizarea procesului de cumpărare online.

Anul acesta, în prima ediție a raportului, au fost analizate 35 de magazine online pentru care s-au luat în calcul 15 milioane de click-uri ce s-au materializat în peste jumătate de milion de comenzi. După o îndelungată analiză a 64 de factori esențiali în efectuarea unei comenzi online, concluziile găsite în statistici răspund la întrebări fierbinți pentru fiecare retailer online:

  • Ce surse de trafic aduc clienții de cea mai înaltă calitate, cu cea mai mare valoare medie a comenzii și rate de refuz la livrare scăzute?
  • Cum este populara opțiune de plată la ramburs legată de conversie și rata de refuz?
  • Ce impact au recomandările de produse bine plasate asupra vizitatorilor și conversiilor?

Raportul a fost lansat prin intermediul unui webinar de către Mircea Stan (fondator si CEO Postis) și Vlad Marincaș (CEO și Data Scientist InsightOut Analytics), alături de Cătălin Cîrnaru (Supply Chain Manager la Flanco România), Adrian Păun (Online Marketing Manager la Cărturești) și Laura Sardescu (co-fondator NeaKaisa.ro), întreaga discuție fiind moderată de Andrei Radu, fondator și CEO GPeC. Dacă l-ai ratat, poți afla tips&tricks de la experți, din webinarul înregistrat.

Inovații precum raportul Click-to-door sunt exemple de soluții cu impact care privesc spre viitor, cu scopul de a sprijini dezvoltarea magazinelor online. Descarcă-l, pentru a-ți putea fundamenta deciziile pe date despre comportamentul clienților tăi.

Parteneriatul cu InsightOut Analytics ne-a oferit oportunitatea de a complementa datele prin care Postis automatizează și optimizează procesele de livrare. Soluțiile noastre pentru alegerea automată a celei mai bune opțiuni de transport și pentru colectarea feedback-ului clienților la livrare ne oferă o imagine completă asupra procesului de după plasarea comenzii, dar prin această colaborare măsurăm și ajutăm retailerii să înțeleagă mai bine întregul proces de cumpărare.

Mircea Stan
CEO & Founder Postis

La InsightOut Analytics ne concentrăm pe atragerea clienților și mărirea conversiei prin personalizarea conținutului cu motoare de recomandare a produselor și segmentări de clienți, dar și pe soluții de augmented analytics pentru optimizarea ofertei de produse și a campaniilor de marketing. Ne bucurăm de parteneriatul cu Postis, cu ajutorul căruia am putut construi o imagine completă, bazată pe date dincolo de comanda de pe website.

Vlad Marincaș
CEO & Data Scientist la InsightOut Analytics