De 
Radu Țoncu

Postis, primul start-up LogTech din România, și Soft Net Consulting, cel mai mare dezvoltator de servicii IT pentru afaceri din regiunea de vest a României, au încheiat un parteneriat strategic pentru simplificarea transformării digitale a activităților de comerț. Retailerii din România și Europa Centrală și de Est beneficiază de integrarea end-to-end a sistemelor ERP, WMS, e-commerce oferite de Soft Net Consulting, cu platforma pentru automatizarea și optimizarea livrărilor dezvoltată de Postis.

În contextul pandemiei COVID-19 în care perioadele de relaxare continuă să alterneze cu perioade de restricționare a mobilității populației, tot mai multe companii din retailul tradițional iau în calcul să își extindă sau chiar să își mute operațiunile comerciale în online, fapt ce a crescut nevoia de modernizare și integrare a ecosistemelor IT utilizate. Într-un mediu impredictibil și cu o concurență tot mai mare ce vine din canalele digitale, printre factorii care asigură succesul adaptării la noile cerințe ale pieței sunt capacitatea de restructurare rapidă a sistemelor IT, viteza de implementare, utilizarea unor soluții testate și dovedit funcționale, precum și capacitatea de a oferi o experiență de cumpărare integrată pe toate etapele de interacțiune: de la comunicarea ofertei, prezentarea de produs, asigurarea stocurilor și procesul efectiv de vânzare, până la livrare și relația post-livrare.

Soluția ASIS ERP dezvoltată de Soft Net Consulting oferă un sistem complet pentru eficientizarea proceselor și a informațiilor la nivelul întregii organizații, ce acoperă contabilitatea, resursele umane, managementul relațiilor cu clienții (CRM) și multe altele. Avantajele unice oferite de sistemul ASIS ERP sunt asigurate de integrarea nativă cu sisteme specializate necesare companiilor din retail precum ASIS SFA, ASIS WMS și ASIS Retail/HoReCa.

Complementar funcționalităților existente în soluția ASIS ERP, Platforma Postis asigură managementul, optimizarea și automatizarea activităților de distribuție și livrare prin simplificarea și integrarea proceselor de logistică, agregarea datelor de supply-chain și utilizarea inteligenței artificiale pentru automatizarea deciziilor de business.

În urma parteneriatului încheiat, Soft Net Consulting și Postis și-au interconectat cele două platforme IT, care pot funcționa integrat la cheie.

“Parteneriatul cu Postis răspunde cerinţelor clienților noştri şi creşterii semnificative a comerţului online în România. Pentru a gestiona eficient volumul mare de comenzi, companiile au nevoie de un nivel superior de automatizare şi eficiență operaţională care să genereze atât îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii, cât şi reducerea costurilor. Integrarea cu Postis creşte bogăţia funcţională a sistemul ASIS ERP şi, implicit, valoarea primită de clienţi. Ne bucură asocierea a două companii vizionare şi oportunităţile de afaceri care se deschid.”

Dorin Andreica, Director General Soft Net Consulting

În urma integrării cu Platforma Postis, soluția ASIS ERP adaugă noi funcționalități care asigură infrastructura completă pentru eficientizarea întregii activități de comerț:

  • Diversificarea rapidă a opțiunilor de livrare, cu acces imediat la un catalog de peste 150 de soluții de transport - livratori, curieri sau transportatori specializați cu disponibilitate locală, regională, la nivel european sau globală. În cazul în care sunt necesare soluții noi de transport, integrarea acestora este efectuată rapid și gratuit, prin intermediul Platformei Postis.
  • Control și vizibilitate asupra întregului proces de fulfillment, livrare și post-livrare, integrând într-un singur ecosistem funcționalități native de preluare a comenzilor clienților, verificarea stocului disponibil, optimizarea proceselor de fulfillment, emiterea actelor comerciale și urmărirea fluxurilor financiare, cu funcționalități pentru automatizarea deciziei de alocare a comenzii către cea mai potrivită opțiune de livrare, generare și tipărire automată de AWB, precum și urmărirea comenzii în toate etapele de livrare.
  • Fluxurile operaționale sunt extinse cu mecanismele pentru optimizarea experienței clienților finali din Platforma Postis. Prin funcționalitatea eShop Delivery Widget, comercianții pot să ofere clienților posibilitatea de a alege chiar la finalizarea coșului de cumpărături opțiunea de livrare expres, standard sau programată, precum si locului livrării - la o adresă, ridicarea personală dintr-un magazin fizic sau din unul dintre cele peste 2.000 de lockere sau puncte de preluare integrate cu Postis. Prin serviciul Postis Customer Engagement, comercianții pot oferi clienților informații în timp real despre stadiul livrării prin SMS și e-mail, în timp ce Postis CX Tracker permite comercianților să afle care este percepția clienților lor cu privire la fiecare livrare, cu formulare integrate de rating, feedback și NPS.

“Prin serviciile pe care le oferă, Postis ajută companiile din retail să devină mai bune în zona de distribuție și livrare și să transforme procesele de supply-chain în experiențe de client care să genereze loializare.
Credem că tehnologiile avansate trebuie să stea la baza oricărui business care dorește să se dezvolte pe termen lung, de aceea căutăm să facem serviciile noastre cât mai accesibile oricărei companii, mari sau mici deopotrivă. De aceea, ne bucură faptul că funcționalitățile noastre sunt acum disponibile clienților Soft Net Consulting și integrate în experiența intuitivă pe care ASIS ERP o oferă utilizatorilor săi.”


Andrei Moldoveanu, Product Owner Postis

Noile funcționalități aduse de integrarea soluției ASIS ERP cu Platforma Postis se adresează atât clienților existenți ai Soft Net Consulting care au nevoie să includă distribuția și livrarea în procesele de business pe care le administrează integrat, cât și clienților noi care doresc simplificarea infrastructurii IT și au nevoie de o soluție completă pentru operațiunile necesare unui comerț online sau offline modern.

În funcție de obiectivele clienților, Soft Net Consulting poate personaliza fluxurile de date și procesele prin care acestea sunt utilizate, atât în activitățile operaționale, cât și în cele de control și raportare.

Serviciile integrate oferite de parteneriatul Soft Net Consulting și Postis sunt disponibile începand de astăzi. Pentru mai multe detalii, scrie-ne un mesaj.